Herfst! En dus zat er vrijdag in mijn Odin-groentetas een zakje zuurkool. Ons gezin is niet al te dol op zuurkool, maar als je het een beetje aankleedt met gehakt en smaakmakers, vooruit, dan eten ze het wel. Voor Nico en mij was het tevens een prima gelegenheid om een wijn van de afgelopen vakantie te openen: een fantastische Riesling van de firma Trimbach. Zelf gekocht op het domein, waar we zakelijk maar vriendelijk ontvangen werden. Het gerenommeerde huis ligt aan de rand van Ribeauvillé, in de Elzas en straalt een en al efficiency en zakelijkheid uit. Hier wordt gewerkt en geld verdiend!
Maar de wijnen mogen er dan ook zijn. Van de wijnen van Trimbach kun je absoluut niet zeggen dat ze te veel restzoet hebben, zoals je tegenwoordig zoveel hoort in de wijnpers. Trouwens, wij hebben in de Elzas deze zomer geen enkele Riesling of Pinot Blanc op met te veel zoet! Blijkbaar hebben wij een betere hand van kiezen dan de wijnjournalisten. Ook de wijnen van bijvoorbeeld de Cave de Turckheim waren uitstekend in balans.
Ons advies: altijd zelf gaan proeven, en niet altijd afgaan op wat de heren (waarom nauwelijks dames?) schrijven.
Reageren op deze blog? m.beukers@xs4all.nl