Corkbin: wijnapp voor smartphone én website

926

Wijnapps zijn er vele, van apps die je wijzen waar de dichtstbijzijnde wijnwinkel is tot allerlei toepassingen om de wijnen die je drinkt te delen met je vrienden. Afgelopen dagen heb ik wat geëxperimenteerd met Corkbin, sinds 2010 op de markt voor iPhone en Android. Ik ben nog niet helemaal uit alle geintjes en toepassingen, maar vooralsnog ben ik erg enthousiast.

Foto’s die je maakt via de camera op de telefoon kun je via Corkbin delen op Twitter, Facebook en andere social media. De foto’s zijn tijdelijk te zien op de website van Corkbin, en komen terecht op je profielpagina aldaar. Je kunt ook bladeren door de wijnen van je vrienden, en er aantekeningen bij maken.

Bovendien kun je op je eigen website een widget installeren waar diezelfde foto’s te zien zijn. Zo kun je dus een fotodagboek creëren van de wijnen die je in een week drinkt, thuis, in een restaurant of bij de buren. Je hoeft nooit meer de naam van de wijn te onthouden, en als je ook het achteretiket fotografeert, heb je alle nuttige gegevens bij de hand. Bij de foto’s kun je wat tekst intikken, zodat je een proefnotitie kunt vastleggen, zonder pen en papier bij de hand te hebben.

Mijn eerste flessen staan inmiddels in de rechter sidebar van Wijnkronieken.  Om niet meer te vergeten hoe lekker bijvoorbeeld die Alvarinho vrijdag bij restaurant Algarve in Utrecht was.

· · · ·

Commentaren

  • Thank you for this wonderful review! We are excited to see what wines you uncork with Corkbin!

    Catherine @ Corkbin

    Catherine @ Corkbin 13 februari 2012 23:21

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *