From Farm to Fork in the Netherlands

878

Wat zijn de lekkerste streekproducten van Nederlandse bodem? Nico Dingemans bracht ze bij elkaar in een prachtig boek, From Farm to Fork in the Netherlands, samen met 32 (sterren)chefs, boeren, kwekers en vissers uit alle 12 provincies. Het boek werd onlangs op de Horecava gelanceerd, in het paviljoen Van Bron tot Bord.

From Farm to Fork in the Netherlands is een culinair reisverslag langs al het lekkers dat ons land te bieden heeft. (En als gastschrijver van het boek kan ik melden dat wijn daar ook bij hoort!) Daarnaast is het een kookboek, want er staan recepten in van 24 (sterren)chefs uit het hele land. Moeilijke haute cuisine-gerechten kregen 3 vorkjes, klassiekers en restaurantgerechten 2 vorkjes en gerechten voor thuis 1 vorkje. Alle recepten bevatten gezonde Nederlandse streekproducten.

Redenen voor Dingemans om het boek uit te brengen zijn tweeledig: enerzijds is hij gewoon verliefd op de Nederlandse keuken, en wil dat graag uitdragen. Anderzijds wil hij bijdragen aan het vertellen van het verhaal van onze gastronomie, onze keuken, onze streekproducten. Die vertegenwoordigen een stuk cultuur dat het waard is over te dragen aan volgende generaties en dat bovendien zorgt voor verbinding met de omgeving. Dingemans volgt daarin het motto van topchef Massimo Bottura: ‘Cultuur is hét ingrediënt van de toekomst.’

From Farm to Fork is werkelijk prachtig voorgegeven, met fotos van Jan Bartelsman. Je kunt het hier bestellen, prijs € 29,95.

 

· ·

Comments are closed.