• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Nieuwe Wijngids van Vinoblesse

6 maart 2008 door Mariëlla Beukers

Je hebt wijnhandels en wijnhandels. En je hebt importeurs en importeurs. Recent viel De Nieuwe Wijngids van Vinoblesse in de bus, een boekje van een wijnhandel/importeur waarvan het water je onmiddellijk in de mond loopt. Heerlijke verhalen over allerhande producenten, die nooit tot de middelmaat gerekend kunnen worden. Zelden ontving ik een assortimentslijst – dat is eigenlijk veel te zwak uitgedrukt – waar ik met zo veel plezier een uurtje of wat mee zoet was. Maakten meer wijnhandels maar zo’n informatief boekwerkje!

Eigenaren van Vinoblesse zijn Marc Collard en Tjitske Brouwer. Beiden zijn altijd op zoek naar authentieke, natuurlijke wijnen. Hun filosofie: Goede wijn is meer dan limonade met een pietsje alcohol. Het is het gebotteld verhaal van druiven en hun geboortegrond. Dat van de wijnboer die ze van de koude in december tot en met de hitte van augustus heeft verzorgd. En hopend op de welwillendheid van de weergoden in september of oktober is gaan plukken. In het besef dat hij elk jaar maar één kans krijgt om van zijn druiven wijn te maken.

Tot de klantenkring van Vinoblesse behoren, naast particuliere wijnliefhebbers, ook bedrijven en instellingen zoals bijvoorbeeld de ING-bank, ABN/AMRO, andere importeurs, een select groepje wijnspeciaalzaken en sterrenrestaurants. Zelf spreken ze van een ‘gesloten huis’, een soort postorderbedrijf voor wijnen. Tweemaal per jaar versturen ze een 32 pagina’s dikke wijngids met een honderdtal kleinschalige en zo natuurlijk mogelijk geproduceerde wijnen ter intekening.

In het nieuwste nummer van De Nieuwe Wijngids, dat ook op de website te downloaden is, tref je bovendien een samenvatting aan van de scriptie die Tjitske Brouwer schreef voor haar opleiding tot Magister Vini. Ze behaalde het examen afgelopen winter. Dat brengt het aantal Magisters in Nederland nu op drie! Tjitske schreef een scriptie getiteld ‘Biologische wijn bestaat’. De volledige scriptie is eveneens via de website van Vinoblesse te downloaden.

En wil je kennismaken met de wijnen van de firma: op 16 maart a.s. wordt een assortimentsproeverij in Baarn georganiseerd. Kijk op de site voor meer informatie.

Categorie: En verder....

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in