Vers gesurfd – vorstschade, Astrid en Thérése en Romanée-Conti

819

Wekelijk verschijnt er op het internet heel wat nieuws over wijn, van serieuze studies naar de invloed van sulfiet tot berichten over nieuwe revolutionaire glazen of roddels over wijnpersoonlijkheden. Vanaf vandaag lees je onder de kop Vers gesurfd iedere week een kleine selectie uit dit wereldwijde wijnnieuws.

– Oostenrijk is twee weken geleden zwaar getroffen door vorst in de wijngaarden. Meer dan 6.000 ha. lijkt verloren te zijn voor de komende oogst. Lees meer op de website van de Austrian Wine Marketing Board.

– Dat Astrid Joosten en Thérèrese Boer een webshop in wijn waren begonnen, was al overal te lezen. Het prikkelende en altijd verrassende foodblog Zestz plaatst de stap van de dames in een breder kader: Zestz signaleert de trend van het curatorschap. Een curator is in dit geval geen museummedewerker of beheerder van een failliete boel, maar ‘een specialist die uit het enorme, woekerende oerwoud aan off- en online verkrijgbare producten voor de geïnteresseerde er de briljantjes uitpikt.Lees meer over het wijncuratorschap van Astrid en Thérése op Zestz.

– Wijnschrijver Gert Crum herzag zijn monumentale werk over wereldberoemd domein La Romanée-Conti en kwam enige weken geleden met een nieuwe – deluxe – editie op de markt. Het boek haalde zelfs treinblaadje Metro. Het lijvige boekwerk kost € 100,-, is voorzien van foto’s van Jan Bartelsman en vertelt je alles wat je altijd al hebt willen weten over één van de bekendste wijnhuizen ter wereld.

 

 

· · ·

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *