Virtueel bezoekje aan Spaanse wijngaarden

773

Volgens een recent artikel in Entree, magazine van de Horecava, is de nieuwe trend in wijn ‘het verhaal’. Het verhaal achter een wijn vertellen, een kijkje nemen in de kelder en de wijngaard, noem maar op. Goed nieuws wat mij betreft, want niets vind ik zo leuk als verhalen vertellen rondom wijn. Op de Horecava, van 9 t/m 12 januari gehouden in de RAI, was een boeiend initiatief op dit gebied te ervaren. Wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen ontwikkelde in samenwerking met het Spaanse wijnhuis Bodegas Vincente Gandia een nieuwe manier van wijnbeleving: samen maakten ze een Virtual Reality-film waarbij je door middel van een VR-bril op interactieve wijze het wijnhuis kon bezoeken. Dit alles terwijl je de wijnen proeft die in de film aan de orde komen. Uiteraard ging ik dat eens uitproberen!

Virtueel kijkje in de wijngaard
In de film leidt Javier Gandía je door de interactieve proeverij. In de wijngaarden en op het terras proef je de witte of rosé wijnen. De rode wijnen komen aan bod in het wijnmuseum, met kunstig beschilderde houten vaten, en in de kelder. Marcel Just de la Paisières, brand manager bij Oud Reuchlin & Boelen vertelt: ‘De beleving of het verhaal achter een wijn wordt voor onze klanten en de consument steeds belangrijker. Virtual Reality is enorm in opkomst in verschillende sectoren, maar kan volgens ons ook goed door wijnwinkels en horecagelegenheden ingezet worden om mensen een unieke beleving te bieden tijdens het wijnproeven. Met die gedachte in het achterhoofd, hebben we deze VR-film samen met Vicente Gandía en Sky Movies ontwikkeld. Wij bieden zo de eerste écht interactieve proeverij aan onze afnemers.’ Het is dus de bedoeling dat wijnliefhebbers straks in het café met VR-bril op wijn gaan proeven, bijvoorbeeld in een gezellige lounge-hoek.

Eigen ervaring
Het is wel even wennen, met zo’n onhandige bril op een plastic bekertje wijn naar je mond brengen. Eerlijk gezegd heb ik nauwelijks gelet op de kwaliteit van de wijnen, het avontuur met de bril eiste alle aandacht op. Het ding hing wat zwaar en onhandig op mijn neus, maar de ervaring was wel erg leuk. Het was echt alsof ik even in Spanje was! Mijn begeleider gaf toe dat de proefervaring nog niet optimaal was. Er wordt gewerkt aan kleinere brillen, zodat het naar je mond brengen van een echt glas wijn mogelijk wordt. Maar wat mij betreft: deze VR-techniek is een goed medium mensen in contact te brengen met de plaats waar de wijn vandaan komt, met een verhaal van de wijnmaker himself ter begeleiding van een selectie wijnen.

Over Vicente Gandía
Vicente Gandía is een wijnhuis van meer dan een eeuw oud dat in 1885 werd opgericht in Valencia. Tegenwoordig heeft de vierde Gandía generatie de leiding over het wijnhuis. Vicente Gandía is altijd trouw gebleven aan de normen en waarden waar het op is gebouwd. Namelijk iets toevoegen aan het welzijn van de maatschappij en het blijven innoveren en verbeteren van het bedrijf zonder de wijntraditie te vergeten. Vicente Gandía is het grootste wijnhuis in de omgeving van Valencia en heeft, volgens de Penin Guide, de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Over Oud Reuchlin & Boelen
OR&B is de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven, horecatoeleveranciers en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.

· · ·

Comments are closed.