Wijngaarden uitlaatklep voor groeiend toerisme Barcelona

171

Net als Amsterdam heeft Barcelona steeds grotere stromen toeristen te verwerken. Om die binnenstad van de Catalaanse hoofdstad te ontlasten hebben de verkeersbureaus van de stad Barcelona, provincie Barcelona en Catalonië hun krachten gebundeld voor een nieuwe promotiestrategie: ‘Groot-Barcelona’. Deze gloednieuwe toeristische benaming brengt zowel de stad als de omliggende regio onder de aandacht. ‘Groot-Barcelona’ wil de wereld laten zien dat Barcelona méér is dan Gaudí en de Ramblas. Het toeristische aanbod omvat de cultuur, de landschappen, gastronomie en geschiedenis van plaatsen als Sitges, Calella, Manresa, Berga en Vic. Daarbinnen spelen de wijngaarden van de Penedès een belangrijke rol, niet alleen voor culinaire en vineuze toeristen, maar ook voor wandelaars en fietsers.

De initiatiefnemers, Jordi Carnes (CEO van Barcelona Toerisme) en Francesc Vila (General Tourism Manager van de Provincieraad van Barcelona), leggen uit waarom zij vinden dat ‘Barcelona zoveel meer is‘ en wat er zowel binnen als buiten de stad te beleven valt.

“Het is wellicht geen verrassing dat je in de hoofdstad van Catalonië alles vindt op het gebied van eten. De bestemming biedt bezoekers 29 Michelinsterrenrestaurants met in totaal 35 Michelinsterren. Maar er zijn daarnaast nog tal van verborgen tapas bars en lokale markten, zoals markt van Vic. Bezoekers komen in de hele regio wat betreft culinaire mogelijkheden goed aan hun trekken”, aldus Jordi Carnes.

Francesc Vila: “Een perfecte aanvulling op het gastronomische aanbod van Barcelona zijn de vier ‘Denominación de Origen’ voor wijn en cava. De uitgestrekte wijngaarden van Alella, Penedès en Pla de Bages zijn vanuit de stad makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en een absolute must voor beginnende sommeliers en wijnkenners.”

Ook de stadjes Sant Sadurní d’Anoia en Villafranca de Penedès, hart van de cavaproductie, maken onderdeel uit van Groot-Barcelona. De regio biedt wijntoeristen en wandelaars en fietsers tal van mogelijkheden. Milieubewuste reizigers komen ook aan hun trekken: de Catalaanse hoofdstad ontving de Biospheer Prijs voor Verantwoord Toerisme in de categorie Bestemmingen 2014, terwijl ze reeds in 2011 als eerste stad in de wereld de World Biosphere Class Destination Certification ontvingen, voor het verantwoord en duurzaam toeristisch management van de stad.

Welkom in het nieuwe Barcelona!

Meer informatie over Groot-Barcelona op www.catalunya.com / www.barcelonaismuchmore.com / www.visitbarcelona.com

Meer over de diverse wijngebieden van Catalonië lees je hier.

Foto: Journalist en schrijver Edwin Winkels licht de  bereikbaarheid én de vele toeristische mogelijkheden in Groot-Barcelona toe tijdens een presentatie van het nieuwe concept op 15 juni in Amsterdam.

· · ·

Comments are closed.