• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Tekst & redactie
    • Proeverijen en lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

From Farm to Fork in the Netherlands

29 januari 2017 door Mariëlla Beukers

Wat zijn de lekkerste streekproducten van Nederlandse bodem? Nico Dingemans bracht ze bij elkaar in een prachtig boek, From Farm to Fork in the Netherlands, samen met 32 (sterren)chefs, boeren, kwekers en vissers uit alle 12 provincies. Het boek werd onlangs op de Horecava gelanceerd, in het paviljoen Van Bron tot Bord.

From Farm to Fork in the Netherlands is een culinair reisverslag langs al het lekkers dat ons land te bieden heeft. (En als gastschrijver van het boek kan ik melden dat wijn daar ook bij hoort!) Daarnaast is het een kookboek, want er staan recepten in van 24 (sterren)chefs uit het hele land. Moeilijke haute cuisine-gerechten kregen 3 vorkjes, klassiekers en restaurantgerechten 2 vorkjes en gerechten voor thuis 1 vorkje. Alle recepten bevatten gezonde Nederlandse streekproducten.

Redenen voor Dingemans om het boek uit te brengen zijn tweeledig: enerzijds is hij gewoon verliefd op de Nederlandse keuken, en wil dat graag uitdragen. Anderzijds wil hij bijdragen aan het vertellen van het verhaal van onze gastronomie, onze keuken, onze streekproducten. Die vertegenwoordigen een stuk cultuur dat het waard is over te dragen aan volgende generaties en dat bovendien zorgt voor verbinding met de omgeving. Dingemans volgt daarin het motto van topchef Massimo Bottura: ‘Cultuur is hét ingrediënt van de toekomst.’

From Farm to Fork is werkelijk prachtig voorgegeven, met fotos van Jan Bartelsman. Je kunt het hier bestellen, prijs € 29,95.

 

Categorie: Nederlandse wijn, Nieuws Tags: Nederland, Nederlandse wijn, streekproducten

Primaire Sidebar

Borreltijd! nu beschikbaar

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Bouillon Eten en drinken is cultuur! Een heerlijk magazine voor échte liefhebbers
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn van eigen bodem Hét boek voor liefhebbers van Nederlandse wijn
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.
  • Winebusiness Charlotte van Zummeren biedt nieuws voor de wineprofessional

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Taste Georgia Culinaire tours in het oudste wijnland ter wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bourgogne Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Footer

Contact

Mariëlla Beukers | Wijnkronieken | Schiermonnikoog 7 | 3524 AH Utrecht | 06-10621640 | KvK 302.71.041

Copyright © 2023 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in