• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Tekst & redactie
    • Proeverijen en lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Nieuw platform voor wijn en spijs gelanceerd: I Love Food & Wine

26 november 2015 door Mariëlla Beukers

indexOp dinsdag 24 november is het nieuwe culinaire platform I Love Food & Wine officieel gelanceerd. Tijdens de launchparty in restaurant Wine&Dine in Rotterdam werd het ‘lintje’ doorgeknipt door Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf.

Initiatiefnemers van deze website zijn Anne-Wies van Oosten en Jolande Vos. Voordat de site live ging, is er heel wat werk aan vooraf gegaan; de voorbereidingen hebben ongeveer een jaar in beslag genomen. De dames zetten een nieuw platform neer dat laat zien ‘hoe lekker het leven kan zijn’. De focus ligt vooral op food & winepairing. Elke dag wordt er een recept van de dag + een wijn van de dag geplaatst. Beide items vormen met elkaar een perfecte wijn/spijscombinatie. Daarnaast is er ook ruimte voor ander food- en wijnnieuws, restaurantrecensies en traveltips.

Samenwerking met 20 schrijvers
Bijzonder is de samenwerking met 20 andere schrijvers/journalisten/foodbloggers. Bekende namen zijn o.a. wijnjournalist René van Heusden (Perswijn), Magda van der Rijst (AllerHande, Gall&Gall, diverse wijnboeken), Fred Nijhuis (Proefschrift) en Francesca van Berk (blog Francesca kookt). Iedere schrijver heeft zijn eigen specialiteit en schrijft daar tweewekelijks over. Ook worden er video-filmpjes geplaatst. Op de site heeft elke schrijver zijn eigen pagina waarin hij/zij zich voorstelt. En ook ik schrijf mee! Vanuit mijn kennis van de Nederlandse wijnwereld en van de wijngeschiedenis zal ik iedere twee weken een bijdrage leveren over één van beide onderwerpen.

Jolande-Anne-Wies-4Elke dag eigen thema
Dagelijks publiceert I Love Food & Wine een recept van de dag. Iedere dag heeft een eigen thema: Meatless Monday, Easy Tuesday, Worldwide Wednesday, Fishermans Thursday, Francesca’s Friday, ZTRDG Saterday, Lazy Sunday. Verschillende foodbloggers nemen de invulling van een dag voor hun rekening. De donderdag en zaterdag worden ingevuld door respectievelijk het Nederlands Visbureau en het online magazine ZTRDG.

Officiële lancering
Onder toeziend oog van journalisten, horeca-ondernemers, sommeliers en andere food- en wijnliefhebbers werd het platform gelanceerd in Wine&Dine in Rotterdam. Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf mocht de aftrap doen met een humorvolle presentatie ‘Wat nou wijn, daardoor ben ik juist bier gaan drinken…’. Een knallende fles champagne van Disdonc gaf vervolgens het startsein voor deze nieuwe site.

Voor meer informatie, zie www.ilovefoodwine.nl, of volg het prachtige initiatief op twitter: @ILoveFoodWineNL, FB: I Love Food & Wine

Categorie: Beleven, Wijn & eten Tags: I Love Food & Wine, Social media

Primaire Sidebar

Borreltijd! nu beschikbaar

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Bouillon Eten en drinken is cultuur! Een heerlijk magazine voor échte liefhebbers
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn van eigen bodem Hét boek voor liefhebbers van Nederlandse wijn
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.
  • Winebusiness Charlotte van Zummeren biedt nieuws voor de wineprofessional

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Taste Georgia Culinaire tours in het oudste wijnland ter wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Footer

Contact

Mariëlla Beukers | Wijnkronieken | Schiermonnikoog 7 | 3524 AH Utrecht | 06-10621640 | KvK 302.71.041

Copyright © 2023 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in