• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Tekst & redactie
    • Proeverijen en lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

VINEXPO: een wereld vol mogelijkheden

26 april 2013 door Mariëlla Beukers

header_fr[Persbericht, wijnprofessionals]

Op zondag 16 juni opent de Vinexpo haar deuren in Bordeaux. Vijf dagen lang zal de Vinexpo de ‘the place to be’ zijn voor alle professionals uit de wijn- en gedistilleerdbranche, een wereld vol zakelijke kansen en ontdekkingen.

Meer dan 2.400 exposanten uit 45 verschillende landen zullen afreizen naar Bordeaux om aanwezig op de Vinexpo. Frankrijk, met 523 miljoen kisten van 12 flessen het grootste wijnproductieland ter wereld, is goed voor 65% van de standruimte, afkomstig uit de 17 verschillende productieregio’s, van de Provence tot aan de Loirevallei, en van Bordeaux tot de Champagne en de Bourgogne.

De ‘klassieke’ landen Italië, Spanje en Frankrijk vertegenwoordigen 50% van de wijnproductiemarkt en zullen dit jaar nog meer producten en noviteiten op de beurs presenteren.

De verschillende traditionele gedistilleerdproducten – cognacs, wodka’s, rums, whisky’s, gins en armagnacs – zullen eveneens ruim vertegenwoordigd zijn op de Vinexpo, alsmede produkten als sake, cachaça, grappa en tequila. Voor de eerste keer is er dit jaar een Pro México-paviljoen, te vinden op het centrale plein van hal 2, met vele verschillende tequilamerken.

Net als in 2011 zullen ook Chinese exposanten dit jaar opnieuw deelnemen aan de Vinexpo. Het paviljoen van Sichuan biedt verschillende verrassende distillaten aan zoals de moutaï, een door de Chinese consument erg gewaardeerde alcoholische drank op basis van tarwe en sorgo.

Een andere nieuwe deelname op deze beurseditie is een Turks paviljoen met een uitgebreid aanbod aan Turkse wijnen, en Georgië, dat een overzicht van lokale wijnen presenteert met de Khareba Winery.

Er worden rond de 48.000 mensen verwacht in Bordeaux. Dit aantal onderstreept het belang van de Vinexpo als uitgelezen evenement voor het stimuleren van zaken. Daarnaast kan de bezoeker nieuwe producten en de laatste trends ontdekken.

Naast het grote aantal bezoekers, is het internationale karakter kenmerkend voor de Vinexpo: in totaal nemen meer dan 145 verschillende nationaliteiten deel. Het merendeel van de bezoekers komt uit Europa, maar daarnaast komen talloze bezoekers uit landen als de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Amerika.

Ook de Aziaten geven in groten getale acte de présence, een weerspiegeling van de sterk toegenomen consumptie van wijn en gedistilleerd in dit werelddeel. De cijfers liegen er niet om: tussen 2009 en 2011 is het aantal Chinese bezoekers bijna vervijfvoudigd van 500 in 2009 naar 2.340 in 2011.

Tastings by Vinexpo
In 2011 zijn de Tastings By Vinexpo voor het eerst van start gegaan, en trok toen al 13.500 professionals in 5 dagen, oftewel 1 op de 4 bezoekers. De Tastings van 2013 zullen plaatsvinden in verschillende zalen in de hallen 1, 2 en 3 in het expositiecomplex en het Palais des Congrès, dat aan de andere oever van het meer ligt en te bereiken is via de befaamde drijvende loopbrug. In totaal gaat het om 80 bijeenkomsten en proeverijen verspreid over 5 dagen.

De thema’s van de Tastings zijn bedacht in samenwerking met de exposanten van de Vinexpo, en worden georganiseerd onder leiding van gerenommeerde producenten en wijnproevers. Ook dit jaar zullen er weer enkele grote namen uit de internationale wijnwereld worden toegevoegd, zoals Barbara Tamburini, de befaamde Italiaanse oenoloog, Jeannie Cho Lee, MW en Aziatisch recensent, en Danny Brager, expert op het gebied van drankentrends bij de Nielsen Groep uit de Verenigde Staten.

Paolo Basso, de Beste Sommelier van de Wereld in 2013, zal daarnaast een bijeenkomst met de ASI (internationaal genootschap van sommeliers) verzorgen op zondag 16 juni om 15.30 uur (Tasting Lab 1-Hall2).

Het hele programma van de Tastings By Vinexpo is terug te vinden op de website:

http://www.vinexpo.com/en/visiting/programme/

 

Categorie: Nieuws Tags: bordeaux, Vinexpo

Primaire Sidebar

Borreltijd! nu beschikbaar

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Bouillon Eten en drinken is cultuur! Een heerlijk magazine voor échte liefhebbers
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn van eigen bodem Hét boek voor liefhebbers van Nederlandse wijn
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.
  • Winebusiness Charlotte van Zummeren biedt nieuws voor de wineprofessional

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Taste Georgia Culinaire tours in het oudste wijnland ter wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Footer

Contact

Mariëlla Beukers | Wijnkronieken | Schiermonnikoog 7 | 3524 AH Utrecht | 06-10621640 | KvK 302.71.041

Copyright © 2023 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in