• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Tekst & redactie
    • Proeverijen en lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Topdessert dankzij social media: port, merlot-sorbetijs met cacao en frambozen

19 mei 2013 door Mariëlla Beukers

Icecream-and-portBijzondere combinaties van wijn en eten komen soms puur bij toeval tot stand. Vanavond creëerden wij thuis een dessert geheel dankzij de social media, met verbluffende resultaten!

Dankzij mijn bezoekje aan de Douro, op uitnodiging van Oscar Quevedo (@quevedeo) kocht ik bij de Jumbo (@jumbowijn) een flesje 10 years old tawny port. @quevedo ken ik al jaren, dankzij onze blogs en Twitter.

Deze zoete, gerijpte port leek mij uitstekend te combineren bij het sorbetijs van merlot waaraan cacao was toegevoegd. @IJsgek Roberto Gelato maakte dit ijs deze week en schreef erover op Facebook. Ik sprong op de fiets naar de Utrechtse Poortstraat en sloeg een halve liter in. Met Roberto maakten wij enige jaren terug kruisbessenijs van kruisbessen uit onze eigen tuin, dankzij contacten die via Twitter gelegd werden.

Vandaag organiseerden @2personen in Bunnik, bij restaurant Vroeg, het tweede Red een kaas-festival. Ruim 5000 mensen wisten zij te bewegen opnieuw een portie Parmezaanse kaas van door de aardbeving van 2012 beschadigde kazen te kopen. Samuel Sanders, de ene helft van @2personen, ken ik ook al jaren via de social media. Ooit importeerde Samuel uitstekende wijnen!

Rondom het ophaalpunt van die Parmezaanse kazen was een streekmarkt ingericht, waar plattelandswinkel De Achterdijk (@deachterdijk) verrukkelijke frambozen verkocht. Uit de kas, weliswaar, maar desondanks ongelooflijk lekker, vol van échte frambozensmaak, fris en lichtzuur.

Voeg  die frambozen bij een bolletje merlot-cacao sorbetijs en schenk er een glaasje 10 years old tawny port bij. Een match-made-in-heaven!

Categorie: Wijn & eten Tags: frambozen, port, Quevedo, Red een kaas, Roberto Gelato, Social media, Tawny

Primaire Sidebar

Borreltijd! nu beschikbaar

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Bouillon Eten en drinken is cultuur! Een heerlijk magazine voor échte liefhebbers
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn van eigen bodem Hét boek voor liefhebbers van Nederlandse wijn
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.
  • Winebusiness Charlotte van Zummeren biedt nieuws voor de wineprofessional

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Taste Georgia Culinaire tours in het oudste wijnland ter wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Footer

Contact

Mariëlla Beukers | Wijnkronieken | Schiermonnikoog 7 | 3524 AH Utrecht | 06-10621640 | KvK 302.71.041

Copyright © 2023 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in