• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Tekst & redactie
    • Proeverijen en lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Wijngaarden uitlaatklep voor groeiend toerisme Barcelona

16 juni 2017 door Mariëlla Beukers

Net als Amsterdam heeft Barcelona steeds grotere stromen toeristen te verwerken. Om die binnenstad van de Catalaanse hoofdstad te ontlasten hebben de verkeersbureaus van de stad Barcelona, provincie Barcelona en Catalonië hun krachten gebundeld voor een nieuwe promotiestrategie: ‘Groot-Barcelona’. Deze gloednieuwe toeristische benaming brengt zowel de stad als de omliggende regio onder de aandacht. ‘Groot-Barcelona’ wil de wereld laten zien dat Barcelona méér is dan Gaudí en de Ramblas. Het toeristische aanbod omvat de cultuur, de landschappen, gastronomie en geschiedenis van plaatsen als Sitges, Calella, Manresa, Berga en Vic. Daarbinnen spelen de wijngaarden van de Penedès een belangrijke rol, niet alleen voor culinaire en vineuze toeristen, maar ook voor wandelaars en fietsers.

De initiatiefnemers, Jordi Carnes (CEO van Barcelona Toerisme) en Francesc Vila (General Tourism Manager van de Provincieraad van Barcelona), leggen uit waarom zij vinden dat ‘Barcelona zoveel meer is‘ en wat er zowel binnen als buiten de stad te beleven valt.

“Het is wellicht geen verrassing dat je in de hoofdstad van Catalonië alles vindt op het gebied van eten. De bestemming biedt bezoekers 29 Michelinsterrenrestaurants met in totaal 35 Michelinsterren. Maar er zijn daarnaast nog tal van verborgen tapas bars en lokale markten, zoals markt van Vic. Bezoekers komen in de hele regio wat betreft culinaire mogelijkheden goed aan hun trekken”, aldus Jordi Carnes.

Francesc Vila: “Een perfecte aanvulling op het gastronomische aanbod van Barcelona zijn de vier ‘Denominación de Origen’ voor wijn en cava. De uitgestrekte wijngaarden van Alella, Penedès en Pla de Bages zijn vanuit de stad makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en een absolute must voor beginnende sommeliers en wijnkenners.”

Ook de stadjes Sant Sadurní d’Anoia en Villafranca de Penedès, hart van de cavaproductie, maken onderdeel uit van Groot-Barcelona. De regio biedt wijntoeristen en wandelaars en fietsers tal van mogelijkheden. Milieubewuste reizigers komen ook aan hun trekken: de Catalaanse hoofdstad ontving de Biospheer Prijs voor Verantwoord Toerisme in de categorie Bestemmingen 2014, terwijl ze reeds in 2011 als eerste stad in de wereld de World Biosphere Class Destination Certification ontvingen, voor het verantwoord en duurzaam toeristisch management van de stad.

Welkom in het nieuwe Barcelona!

Meer informatie over Groot-Barcelona op www.catalunya.com / www.barcelonaismuchmore.com / www.visitbarcelona.com

Meer over de diverse wijngebieden van Catalonië lees je hier.

Foto: Journalist en schrijver Edwin Winkels licht de  bereikbaarheid én de vele toeristische mogelijkheden in Groot-Barcelona toe tijdens een presentatie van het nieuwe concept op 15 juni in Amsterdam.

Categorie: Beleven, Wijn en wandelen Tags: Cava, Spanje, Wijntoerisme, wijnwandelen. Barcelona

Primaire Sidebar

Borreltijd! nu beschikbaar

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Bouillon Eten en drinken is cultuur! Een heerlijk magazine voor échte liefhebbers
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn van eigen bodem Hét boek voor liefhebbers van Nederlandse wijn
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.
  • Winebusiness Charlotte van Zummeren biedt nieuws voor de wineprofessional

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Taste Georgia Culinaire tours in het oudste wijnland ter wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bourgogne Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Footer

Contact

Mariëlla Beukers | Wijnkronieken | Schiermonnikoog 7 | 3524 AH Utrecht | 06-10621640 | KvK 302.71.041

Copyright © 2023 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in