• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Tekst & redactie
    • Proeverijen en lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Wijnrestaurant op het Land in Voerendaal

10 september 2020 door Mariëlla Beukers

Zaterdag 12 september opent in Voerendaal een nieuwe editie van Wijnrestaurant op het Land, een initiatief van het Maastrichtse restaurant Mes Amis. Vorig jaar was dit pop-up restaurant te gast bij de wijngaard van Math Bollen, Hoeve Nekum, in het Jekerdal van Maastricht. Helaas konden zij daar niet terugkeren omdat het een natuurgebied is en het onmogelijk bleek voor de gemeente Maastricht om daar een nieuwe vergunning voor af te geven. Daarom zocht en vond het team van Mes Amis een nieuwe locatie voor dit pop-up paviljoen. Dit maal zijn zij te gast in Voerendaal, op de Langeberg, een perceel in beheer bij Wijngaard St. Martinus. Speciaal voor dit restaurant werd een deel van de wijngaard gerooid (uiteraard stond dat toch al op de planning). Stan Beurskens van Wijndomein St.Martinus uit Vijlen bezit meerdere percelen, waaronder dus de Langeberg in Voerendaal. Het tijdelijke wijnrestaurant staat hier direct naast de wijnranken, waardoor je luncht of dineert oog in oog met de druiventrossen. Bovendien kun je genieten van een adembenemend uitzicht.

Bij de gerechten zijn regionale wijnen uitgekozen, met speciale aandacht voor de bijzondere wijnen van St.Martinus. Het keukenteam, onder leiding van Patriek Doelen met Ki van de Ven en Benjamin Franssen, heeft daar een aantal bijzondere smaakcombinaties bij bedacht. Daarnaast is dit jaar zelfs speciaal voor dit event een bijzondere witte wijn samen met Stan gemaakt:  Vriendschap uit Voerendaal. Gemaakt van de druiven uit Voerendaal.

Bijzonder dit jaar is de samenwerking met enkele regionale wijnmakers. Zelfs nu de oogst ieder moment kan beginnen, hebben zij tijd vrij gemaakt om hun verhaal te vertellen aan de bezoekers. Dit doen ze tijdens het arrangement ‘aan tafel met een regionale wijnmaker’. Tijdens een 4-gangen totaalarrangement à €85,- worden de wijnen van de desbetreffende wijnmaker geschonken en vertellen zij hoe zij hun droom aan het verwezenlijken zijn. De arrangementen zijn beschikbaar voor een beperkt aantal personen per keer. Het schema van de aanwezige wijnmakers vind je op wijnrestaurantophetland.nl

Het restaurant is geopend van zaterdag 12 september tot en met zondag 4 oktober. Morgen testen wij het restaurant voor je uit; hou de social media in de gaten voor foto’s en verslagen!

Meer informatie over het restaurant en de mogelijkheid tot reserveren vind je op wijnrestaurantophetland.nl

Categorie: Nederlandse wijn, Nieuws Tags: Langeberg, Mes Amis, Voerendaal, Wijnrestaurant op het land

Primaire Sidebar

Borreltijd! nu beschikbaar

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Bouillon Eten en drinken is cultuur! Een heerlijk magazine voor échte liefhebbers
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn van eigen bodem Hét boek voor liefhebbers van Nederlandse wijn
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.
  • Winebusiness Charlotte van Zummeren biedt nieuws voor de wineprofessional

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Taste Georgia Culinaire tours in het oudste wijnland ter wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië bordeaux Bourgogne Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Footer

Contact

Mariëlla Beukers | Wijnkronieken | Schiermonnikoog 7 | 3524 AH Utrecht | 06-10621640 | KvK 302.71.041

Copyright © 2023 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in