Alleen voor mannen? – Win een fles cava

929

Zijn er mannelijke en vrouwelijke wijnen? Tsja, dat hangt er natuurlijk vanaf wat je mannelijk of vrouwelijk vindt. Als ‘stoer’, ‘krachtig’ en ‘ruig’ mannelijke kwaliteiten zijn, dan zijn er zeker mannelijke wijnen. Maar er zijn natuurlijk ook vrouwen die stoer, krachtig of ruig zijn.

Onlangs werd ik gevraagd of ik mijn bijdrage wilde leveren aan een e-book dat Only for Men aan het maken was. Of ik iets wilde schrijven over wijnen voor speciale momenten in het leven van ‘echte’ mannen. Tsja, dat hangt er natuurlijk mede vanaf wat ik echte mannen vind. 😉

Uiteindelijk mocht ik wijnen kiezen bij drie momenten: ‘deze wijn drink ik tijdens het kerstdiner, wanneer het hoofdgerecht bestaat uit vis’, ‘met deze wijn zou ik op vrijdagavond het weekend inluiden’ en ‘dit is de meest mannelijke wijn die ik ooit heb gedronken’. Dat viel dus best wel mee met dat ‘mannelijke’ wijnen.

Voor de wijn die ik op vrijdagavond graag drink, koos ik een heerlijke cava, Bodegas Alsina & Sarda, Xic d’Alfons 1970 Cava Brut Rosado. De Cava Brut Rosado met de mooie naam – 1970 verwijst naar het geboortejaar van de zoon van de wijnmaker – is mooi rood van kleur. Hij heeft slechts 11,5% alcohol, wat ook wel fijn is, aangezien je morgen wel wilt sporten. Hij is fruitig in de neus, met aroma’s van bleke kersen en rode bessen. In de mond droog en mild, zowel in de zuren als in de mousse. In de afdronk iets van kinine (denk aan tonic), dat waarschijnlijk van de Xarel.lo komt. Echt een dorstlessend en prettig opkikkertje, precies wat je nodig hebt om het weekend ontspannen te beginnen. Met zo’n wijn kan een ‘echte’ man best thuiskomen, denk ik. Je leest mijn andere twee keuzes in het genoemde e-book.

En van de cava mag ik een aantal flessen weggeven. Twee staan er klaar voor de leukste reacties. Want waar ik nu wel nieuwsgierig naar ben: wat vinden jullie nu wijnen voor échte mannen? Reageer op mijn FB profiel of via Twitter, voor 24 december. Daarna zal ik de flessen verloten en hoor je de uitslag via Facebook.

·

Comments are closed.