• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Tekst & redactie
    • Proeverijen en lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Export van cava bereikte recordhoogte in 2011

24 februari 2012 door Mariëlla Beukers

In 2011 hebben cava-producenten in totaal 152 miljoen flessen verkocht op buitenlandse markten. Ten opzichte van 2010 is dat een groei van 2%. Helaas zorgde de  daling  in de verkoop op de binnenlandse Spaanse  markt voor een algemene daling in verkopen van 2%.

Gezien de huidige economische crisis is de voorzitter van het Consejo Regulador del Cava Gustavo García Guillamet niet ontevreden. De verkoopdaling op de Spaanse markt baart wel zorgen, zeker als je bedenkt dat Spanje een werkeloosheidspercentage van 22% heeft.

Nick Mantella, directeur bij cava-gigant Codorniu UK, vertelde Decanter.com dat hij een trend voor mousserende wijnen zag naar meer dagelijkse consumptie, in plaats van als een feestdrank. Om die reden zijn de exporten aan het groeien, en zullen ze nog verder groeien.

Lees het hele verhaal op Decanter.com

Categorie: Nieuws Tags: Bubbels, Cava, jaarcijfers, wijnexport

Lees Interacties

Reacties

  1. eddy zegt

    24 februari 2012 om 18:46

    Cava mag echter niet de fout maken om niet-kwalitatieve exportcava op de Europese markt los te laten. Dit is echter een fenomeen dat meer en meer voorkomt. In Spanje onbekende merken overspoelen onze markten, gewoonlijk tweede wijnen van bestaande huizen. Een slechte naam is vlug gemaakt maar het duurt lang eer je deze kwijt geraakt…

  2. Mariëlla zegt

    25 februari 2012 om 10:00

    Daar heb je zeker gelijk in, Eddy, maar ik zie dit fenomeen nog niet zo in Nederland. Ik ben al blij als ik hier andere cava’s dan de grote twee zie! Maar voor de Belgische markt zal dit vast gelden. Jullie zijn gelukkig al grotere liefhebbers van cava dan wij!

Primaire Sidebar

Borreltijd! nu beschikbaar

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Bouillon Eten en drinken is cultuur! Een heerlijk magazine voor échte liefhebbers
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn van eigen bodem Hét boek voor liefhebbers van Nederlandse wijn
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.
  • Winebusiness Charlotte van Zummeren biedt nieuws voor de wineprofessional

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Taste Georgia Culinaire tours in het oudste wijnland ter wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Footer

Contact

Mariëlla Beukers | Wijnkronieken | Schiermonnikoog 7 | 3524 AH Utrecht | 06-10621640 | KvK 302.71.041

Copyright © 2023 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in