• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Tekst & redactie
    • Proeverijen en lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Vinoloog van de Wijnacademie

5 maart 2010 door Mariëlla Beukers


Dit is natuurlijk geen blogonderwerp, maar voor alle mensen die niet op Twitter zitten en al die jaren met mij meegeleefd hebben: ik heb zojuist het bericht gehad dat ik geslaagd ben voor het proeftechnisch examen van de vinologenopleiding. Hiermee ben ik officieel vinoloog!

Mijn rondedansje door de kamer was vast komisch om te zien, en de buren zullen wel gedacht hebben dat er een indianenstam ronddanste achter die muur.
Maar vanavond gaat de champagne open! Het wordt die heerlijke biologische champagne van Leclerc Briant. Nu nog leuker om te drinken, omdat het boek van Alice Feiring, The Battle for Wine and Love, me heeft doen beseffen hoe bijzonder biologisch werken in de Champagne wel niet is. (Over dat boek later meer.)

Proost allemaal, en bedankt voor alle steun de afgelopen jaren!

Categorie: En verder.... Tags: Vinologenopleiding

Lees Interacties

Reacties

  1. Lizet Kruyff zegt

    5 maart 2010 om 11:58

    Gefeliciteerd! Proost!

  2. Annelies uit Bergen nh zegt

    5 maart 2010 om 12:58

    YES YES YES, ECHT VERDIENT HOOR!
    van harte met deze mijlpaal, en geniet van de heerlijke bubbels, groeten Annelies

  3. Anonymous zegt

    6 maart 2010 om 15:09

    Hoi Mariëlla,
    Van harte gefeliciteerd.
    Super!

    groeten,
    Ton van der Meer

  4. manon zegt

    7 maart 2010 om 12:51

    Hoi Mariella,

    Van Harte gefeliciteerd, ik ben echt blij voor je! Geniet er maar lekker van.
    Groeten Manon Christodoulides

  5. Martine zegt

    8 maart 2010 om 12:00

    Van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

    Groetjes,
    Martine

  6. Bart zegt

    10 maart 2010 om 21:43

    Hoi Mariella,
    van harte gefeliciteerd!

    Voor deze blog las ik je blog "Geproefd of gedronken" van 9 jan 2010 over het bijspijkeren van je proefvaardigheden. Ik zie dat je voorbereidingen hebben gewerkt!

    En toevallig heb ik op dit moment ook een "Knapse Witte" van De Colonjes in mijn glas. Zoals je al aangaf; een prima fruitige witte wijn. Op je gezondheid!

Primaire Sidebar

Borreltijd! nu beschikbaar

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Bouillon Eten en drinken is cultuur! Een heerlijk magazine voor échte liefhebbers
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn van eigen bodem Hét boek voor liefhebbers van Nederlandse wijn
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.
  • Winebusiness Charlotte van Zummeren biedt nieuws voor de wineprofessional

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Taste Georgia Culinaire tours in het oudste wijnland ter wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Footer

Contact

Mariëlla Beukers | Wijnkronieken | Schiermonnikoog 7 | 3524 AH Utrecht | 06-10621640 | KvK 302.71.041

Copyright © 2022 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in